24. září 2011

Balea - čeho se vyvarovat

Zdravím,
tak jsem se konečně dostala k pořádnému internetu a foťáku! :)
Škola je teď nějaká zběsilá hned od začátku, takže se ještě jednou omlouvám za nepřítomnost.

Dneska bych se chtěla zmínit o značce Balea. Určitě jí všichni znáte, jsou výrobky, které najdeme v DM drogeriích a jsou cenově dostupné. Musím říct, že mám tuhle značku vážně ráda, většina věcí mi naprosto vyhovuje a taky krásně voní! Postupně sem chci dát recenze všeho co od nich vlastním - a že toho není málo. :)
Aby to ale nebyly samé pochvalné kecy, rozhodla jsem se zveřejnit dva výrobky, které jsou naprosto mimo, nevyhovují mi a víckrát už je nekoupím.

Prvním z nich je jemné čistící pleťové mléko.
Už jsem od jedné slečny slyšela, že jí nevyhovovalo, protože jí po něm pálily neskutečně oči. Proboha slečny, vždyť tohle mléko není na oči ani určené! A tak jsem na tyhle špatné recenze nedala (přece si s tím oči odličovat nechci) a mléko si koupila. Byla to chyba. Nenechte se zmást nápisem "extra mild", ten je tam asi jen pro vyplnění prostoru. Mléko mě skutečně pálilo po celém obličeji a to nemám nijak citlivou pleť ani jsem ji zběsile nedřela tampónkem (takto mi to zdůvodnila kamarádka :D). Výrobce sice píše "Pro všechny typy pleti", já bych to ale označila spíše jako "pálí na všech typech pleti". Slibuje taky hydrataci - to by mě zajímalo kde by se vzala.
Takže toto mléko rozhodně NE!

Druhým "rozhodně nebrat výrobkem" je tento make-up.
Nedávno jsem zjistila, že se Balea začíná šťourat v dekorativce a objevila jsem malý stojánek s make-upy, pudry a korektory. Chtěla jsem nějaký tónovací krém na ten můj mastný ksichtík, ale nakonec jsem si vzala na zkoušku tento make-up. Opět chyba. Mají jen a pouze dva odstíny, vzala jsem si natural, protože vypadal na tom malém kolečku s 01 světlejší, než ten druhý, ten se navíc zdál dorůžova. Ne, testery jsem bohužel nenašla a opravdu nesnáším, když někdo opatlává výrobky, které k otvírání nejsou určené - a proto to dělat taky nehodlám. Stál kolem 70 korun, tak to mojí peněžence tolik neublížilo. No...nejenom že odstín je poměrně dost tmavý, ale make-up neuvěřitelně rychle schne, takže ho nestačíte ani pořádně rozetřít a vzniknou vám tak na obličeji pořádné fleky. :( No zklamal mě a to hodně. Výrobce píše že je lehký a antibakteriální. Lehký možná bude, ale k čemu to, když ho nestihnu ani rozetřít? Zatím tedy zůstává ležet v taštičce. Časem dám možná šanci ještě pudru, uvidíme.

Edit: chtěla jsem tuhle hrůzu zkusit ještě namixovat se světlejším, ale vytekl z něho jen jakýsi olej či co.... no konec, letí do koše.

Máte s těmito výrobky taky zkušenosti? Které výrobky Balea nevyhovují nebo naopak vyhovují vám? :)

7 komentářů:

  1. tak těmhle výrobkům se tedy určitě vyhnu! já mám od Balei nejraději sprchové gely a balzámy na rty, ty jsou úžasné za tu cenu. dále miluju kokosový kondicionér, ale ten by u tebe s kokosem asi neuspěl :-D krémy na ruce, malinová pěna taky super. jediný co mi od Balei zatím moc nevyhovuje je matující krém (zelená řada), ale stál asi 60Kč, tak mi to taky žíly tolik netrhá, jako kdyby stál třeba 200Kč... jo a ještě mám ráda odličovací ubrousky z téhle zelené řady jako je krém, odličují dobře, beru je sebou na cesty, aby nemusela tahat dva odličovače a ještě kupu tampónků :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ja som od balei mala len jeden sprchovy gel taky farebny a telove mlieko melonove a to mlieko bolo zle..ako vonalo fajn ale bolo take riedke ze som si zaspinila polku kupelne:D

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že jsem na tenhle článek narazila... Plánovala jsem si totiž koupit ten tónovací krém... Pravda, vyhodila bych jenom 70 korun, na druhou stranu je dobré je mít, že... :)
    O tom mléku jsem ani neuvažovala, ale dobré to vědět, vyhnu se mu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jitulikaaa: sprchové gely mám taky ráda snad že všeho nejvíc, krásně voní :) jinak z té zelené řady taky něco mám... takové - neurazí nenadchne.

    Nicola: To jsem taky měla :) konzistenci jsem přežila, protože mám hrozně ráda tyhle navoněná mléka :)

    Kyky: Pokud nejsi hodně opálená a neroztíráš krémy rychlostí blesku, tak asi opravdu bude lepší zkusit něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
  5. Baleu miluju, ale to pleťové mléko mám, a je to tedy děs běs... A momentálně jsem také vyzkoušelka jeden sprcháč, jak si ho každý chválí... Všechny krásně von! No když to schrnu, tak s ní mám super zkušenosti.

    teensmajdicka
    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Co se týče čistícího pleťového mléka..Mě vyhovuje a myslím si, že je opravdu nejlepší ze všech pleťových mlék co jsem vyzkoušela. Ty máš na to svůj názor..Chválí si ho i mé kamarádky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)