10. září 2011

Balzámy na rty

Damn! Nešel nám net dokonce několik dní (pro mě utrpení:D), takže recenze až dneska.
Tak jsem si myslela, že vám ukážu, jaký jsem blázen do balzámů na rty. Až při otevření šuplíku, kde tyhle potvůrky skladuju, jsem si uvědomila, že jsem minulý týden při úklidu povyházela všechny ty, které už nepoužívám, je tam jen zbytek a nebo divně páchnou. Takže z toho bude jen taková malá ukázka s recenzí, ale pro začátek to, myslim, stačí. :-) Za fotky se omlouvám, ale lampička mi nějak špatně svítí. A teď už první potvůrka:
Balea Young - Splashy watermelon
  • Můj nejnovější balzám, který jsem si koupila, je od Baley. Je to z limitované, melounové, letní edice. Má hrozně pěknou krabičku, miluju tyhle kovové krabičky! Dobře se z ní balzám nanáší, protože nemá žádné úzké hrdlo a taky se do ní hodně vejde, takže je tam 10 g obsahu, což je fajn.
    Kdo tuhle edici zná, tak určitě ví, že všechny tyhle "melouny" hrozně krásně voní. Co se týká konzistence, tak ta mi přijde trochu nešťastná. Na puse vytvoří takový podivně mastný film a po pár olíznutích je fuč. :( Hydratace rtů tím pádem také nic moc.
    + krabička, vůně <3
    - konzistence, hydratace                                              Celkově: 2,5/5
Zbytek dole. :)




Balea Young - nějaké ovocné

  • Oba tyto balzámy jsou ze stejné řady Balea Young, stejně jako první balzám. Těchto jsem měla doma strašně moc - od vanilkových a kokosových až po nejrůznější ovoce, proto si už zaboha nemůžu vzpomenout, které jsou zrovna tyhle. Ne, podle vůně to bohužel nejde moc poznat, je neskutečně chemická, ale takové já strašně ráda. Takže opět vůně jsou dokonalé. To je taky důvod, proč jsem jich doma měla tolik. V ostatních vlastnostech, co by měl balzám mít, totiž dost pokulhávají. Prostě si je nanesete, dvakrát olíznete a jsou pryč. Dokonce mi přijde, že jsou po nich rty ještě sušší, než před jejich nanesením. :(  Všechny jsou naprosto bezbarvé, takže se nemusíte bát ani příchutí/vůní (?jak se tomu říká u balzámu? :D) jako je jahodová, nebo lesní plody. Za mě tedy ano, ale jen kvůli vůním.
    + vůně, sympatický obal
    - opět hydratace a divný film                                        Celkově: 1,5/5   


Balea - Gelée Royale
  • Tak tenhle balzám s mateří kašičkou je snad naprostým opakem třech předchozích. Je pěkně hydratační, dobře se nanáší a chvíli se na rtech udrží. Je výborný na popraskané rty - nepálí a příjemně je napraví. Na druhé straně divně páchne. (S tím mám ale problém u všech přípravků s mateří kašičkou. :( ) Mám ho v koupelně a používám ho každé ráno, někdy i pod rtěnku.
    + hydratace, příjemná konzistence, jemný a šetrný
    - vůně                                                                         Celkově: 3,5/5
    Edit: našla jsem v kabelce další, poměrně nový balzám. Je podobný, jen s vůní grapefruitu. Mňam.   


Balea - Aloe vera
  • Aloe vera mě naprosto zklamala. Smrdí naprosto příšerně a hydratace taky nikde. Po nanesení se snad ihned vsákl či co a rty opět suché. Je hrozný, už ho nechci nikdy ani vidět, asi letí rovnou do koše za ostatníma. Tyhle balení u balzámů taky nemám ráda, snad jen u lesků... Rozhodně ho tedy nedoporučuju.
    + žádné
    - zápach, vysušuje, balení                                            Celkově: 0/5  

Balea - Urea
  • Balzám z řady s ureou... No, měla jsem ho u postele a používala ho na noc právě proto, že nemám ráda tyhle balení a nechtěla jsem ho nosit v kabelce. Po nanesení to ještě šlo, ale ráno nikde nic. Ráno by mělo být znát, že jste večer použili balzám. No, tady není. Asi ho ještě vypotřebuju, protože je na rtech (i popraskaných) příjemný, ale pokud bych na něj narazila znovu, už ho nekoupím.
    + šetrný a příjemný
    - balení                                                                       Celkově: 2,5/5           
    hydratačně je to průměr :)
E.L.F. - Therapeutic Conditioning Balm
  • Tak tenhle mrňousek od Elfu vystřídal u postele Baleu s ureou. Proč? Právě proto, že má to, co jí chybělo. Večer ho nanesu a ráno mám krásně hydratované a zregenerované rty- a to i když je mám hodně popraskané. Je hodně mastný, takže stačí jen jednou přetřít. Což taky doporučuju, protože poměrně hodně ubývá a není ho tam zrovna moc. Taky se mu občas po vysunutí nechce zpátky, takže s tím opatrně. Co se týká vůně tak ta je taky bezvadná, pořád k němu čichám. :) Můj má vůni Blackberry créme.
    + hydratace, vůně, mastná konzistence, výborný na popraskané rty
    - malinký, rychle ubývá                                               Celkově: 4,5/5
    Edit.: Tak mě napadá, že bych mohla udělat recenzi na výrobky od Elfu, který je teď v ČR hodně populární. :)
Labello - Pearl and Shine
  • Všichni ho určitě znáte, Labello s lehoučkými růžovými třpytečkami. Používám ho, když třeba nemám úplně náladu si na pusu patlat nějaký lesk nebo rtěnku, ale líčení chce nějakou tečku - aspoň pro ten pocit. :D Jinak co se týká hydratace nebo regenerace tak tam to není žádná sláva, přijde mi spíš sušší, ale zase docela vydrží. Vůbec mi teda nevoní jeho parfemace, je divná.
    + lehký třpyt, konzistence
    - regenerace, parfemace                                               Celkově 3/5
Yves Rocher - Regenerační
  • Toto je současně můj nejoblíbenější balzám, nosím ho úplně všude s sebou. Měla jsem tento regenerační ještě spolu s hydratačním, ale ten mi vůbec nevyhovoval. Tenhle je pro mě ideální - má skvělou konzistenci, která je hutná a je na rtech cítit, má neutrální vůni a zregeneruje rty. Na rtech poměrně dobře drží. Balení nemám ráda, ale odpustím mu to. :-) Rozhodně ho doporučuju pro ty, kteří mají hodně popraskané a vysušené rty.
    + regenerace, konzistence
    - žádné, možná jen balení                                                Celkově: 4,5/5
essence - caring lipbalm - dreaming
  • Tenhle kalíšek s balzámem mi taky docela vyhovuje. Krásně voní, je pěkně hutný a rty jsou po něm pěkné. Co víc dodat, je super. Snad jen že v obchodem od essence najdete ještě další tři druhy těchto balzámů. Takže kdo má rád hutné konzistence jako já, běžte do něho. :)
    + konzistence, vůně, hydratace
    - nutnost používat prsty                                                      Celkově: 4/5
Labello - classic

  • Tady asi není třeba nic psát - tohle zná snad každý. :) Klasické labello, které nikdy nezklame. Snad jen vůni by mohlo mít nějakou lepší. :)
    + hydratace, konzistence
    - neutrální vůně                                                                Celkově: 4/5

Pohoda

  • Tohle je trošku pochybný balzám :-). Koupila jsem si ho v Penny marketu, když jsme byli někde na výletě a já si svou zásobu zapomněla doma. Bez balzámu celý den nevydržím a tak jsem si ho musela koupit. Má naprosto šílenou syntetickou vůni a skoro vůbec nehydratuje. No, ale ten svůj účel na výletě splnil a ani ta konzistence není nejhorší. :) Proč mám dva? Abych pravdu řekla tak netuším, kde se tu ten druhý vzal. :-D
    + když je nouze...
    - vůně, hydratace                                                             Celkově: 1/5
Tak tohle byly zbytky mých balzámů na rty. :-D Pokud si pořídím nějaký nový, určitě to tu bude v týdenním shrnutí nových věcí. :) Uvítám jakékoliv tipy na vyzkoušení! :)
L.

6 komentářů:

  1. Ten první od Balea se mi moc zamlouvá, snad ho ještě v DM seženu .. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem měla teď balzám od Balea young (jakási Cherry) v Bulharsku a má největší plus na světě - v 50 či kolika stupních v autě se NEroztopil! Nevytekl! na balzámy jsem taky uchyl :)

    OdpovědětVymazat
  3. Faaakt? To se divím teda, to bych do něj neřekla. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Když se ten 1. balzam hned nesetres tak hydratuje krásne...:)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ten od Baley z prvního obrázku a naprosto souhlasím s tvou recenzí, ale negativní ohlasy jsem četla i předtím, jenže jsem prostě neodolala té krabičce :D Stejně tak vidím i tyčinkové balzámy od Baley - žádná sláva. Labello mi přijde celkem fajn, to mám ráda, ale začal mě lákat ten Yves Rocher a Essence z tvé recenze. Ty si pořídím hned jak na ně narazím :)
    A ráda bych tě pozvala na svůj blog, snad se ti bude líbit :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám balzám který tu nemáš jahodový od Astrid a sem s ním celkem spokojená.Má příjemnou jahodovou vůni , dobře hydratuje rty a má trošičku narůžovělou barvu :) jinak z těch co tu máš ty používám barevný labello , takový ten jemnounce růžoví :) Jinak moc hezky píšeš :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)