13. září 2011

Kosmetika ELF 1.2

Tak dneska trochu nestíhám, ale tady slíbená recenze řady Essentials od elfu. Teda alespoň toho, co jsem našla. :D Je to řada, kde většina věcí stojí jeden dolar a na českém e-shopu 39 korun. Řada za ty peníze není špatná, ale zázraky nečekejte. :)

1. Rozjasňující tuhý pudr - odstín light beige

Tenhle pudr, (nebo spíš pudřík, protože je opravdu malinký), mě docela překvapil. Za tech pár korun jsem nečekala žádný zázrak, protože s levnými pudry mám špatné zkušenosti, ale tenhle není vůbec špatný. Barva sice už klasicky je v reálu úplně jiná než na stránkách a všech fotkách, ale kupodivu mi sedí dokonale. :) Krabička není sice nic moc bytelného, ale zase je naprosto ideální i do malé kabelky. (S tím mám problémy na plesech, potřebuju do psaníčka narvat daleko víc věcí, než pojme :D) Při nanášení štětcem sice docela práší, ale labutěnkou, která je součástí balení, se to docela dá. :) Kryje, řekla bych, průměrně, jako každý podobný pudr a jeho výdrž není vůbec špatná. Pleť i pěkně sjednotí a trochu se jí přizpůsobí. Takže pokud chcete malý skladný pudřík, určitě ho doporučuju! :)

2. Roll-on proti akné Zit Zapper

No... co říct... četla jsem o něm samé špatné ohlasy, ale stejně jsem neodolala a vyzkoušela ho. Nevím, jestli ho můžu objektivně zhodnotit, protože mě na akné pomáhají jen a pouze hormonální přípravky. Ale tak k nějakému tomu zklidnění zarudnutí nebo tak podobně si vždycky něco koupím. Lidi ho kritizují, že přes noc s pupínkem nehne. No, to můžu potvrdit, ráno se žádná změna nekonala, ani po týdnu používání. Jednou jsem se ale naštvala (a taky mi přišlo, že to skoro neubývá - dokonce jsem ho podezírala, že ta kulička nefunguje :D) a patlala ho po chvilkách celé odpoledne pořád dokola. A musím říct, že asi po pátém "nátěru" se některé rudé fleky opravdu zalekly. :D Do rána ale byly zase spokojeně na svém místě. Takže Zit zapper to projel bohužel i u mě. Jo a v neposlední řadě - hrozně divně páchne. :/

3. Výživný balzám na rty - blackerry creme
O tomhle balzámu jsem tady už psala v článku o balzámech. Teď jsem ho pro srovnání vyfotila s Labellem. Je to opět docela mrňous, ale aspoň se všude vejde. Tedy jak už jsem psala, je super! Krásně promastí rty, nechá je hezky hebké a regenerované. A pěkně voní. :) Takže můžu doporučit!

4. Štětec na make-up
Na štětce na make-up jsem docela náročná, potřebuju pevný a přitom jemný, což je docela těžké najít. Tenhle to ale určitě je! Hodila jsem ho do objednávky jen tak na zkoušku, ale je určitě nejlepší co jsem zatím měla. Rozhodně nepelichá, nerozpadá se ani se nepohybují štětiny, jak si některé slečny stěžují. Nechává za sebou mírné tahy, ale to snad každý štětec tohoto typu. Když je člověk šikovný, zbaví se jich raz dva. Bezvadný poměr cena/výkon. :))

5. Kleštičky na řasy


Rozpadly se mi staré kleštičky, tak proč nezkusit také ty od Elfu, že... Konstrukci mají hezky pevnou a s rukojetí se dobře pracuje, řasy neláme ale hezky natočí. Jediné co mi na nich trochu vadí, je o dost větší ta kovová část nahoře (na fotce se šipkou :D), než jsem měla u tech předtím. Mám dost zapadlé oči a pořádně se k řasám nemůžu dostat. :D Ale to je snad problém jen u mě... takže kleštičky jsou moc fajn. ;)

6. Sada duo očních stínů - dusk


U stínů je vždycky neskutečný problém vyfotit jejich reálný odstín. Proto tedy fotka ve stínu, na sluníčku, s bleskem a na ruce. :) Stíny jsou super pigmentované a není třeba se bát, že by na víčku nechytly. Výdrž jsem zatím zkoušela jen s bází a to bych řekla, že je naprostý drogérkový průměr. Matné je z této sady to modré duo a spodní hnědý stín. Ostatní jsou třpytivé. Tedy až na ten černý stín, ten asi nevyužiju, protože obsahuje opravdu velké třpytky...jakoby tam ani nepatřily. :D Tužka se štětečkem je pro mě moc praktická, protože často cestuju a tohle rozhodně šetří místo. Štěteček je ale obyčejný, strašně práší a nadělá na očích nepořádek. No ale tak na ty cesty... Tužka taky průměr, žádný zázrak se nekoná. Stíny jsou tedy, až na tu černou potvoru fajn, jen radím dokoupit lepší štěteček.

Uf... rozhodně toho doma mám ještě víc, ale nějak se mi to nepodařilo najít, možná to mám v druhém bytě. :) Až najdu, určitě doplním! Někde se musí povalovat báze pod oční stíny, laky na nehty, řasenka,... No, musím si udělat pořádek ve věcech. :-D

4 komentáře:

  1. Balzám mám taky a sem s nim moc spokojená! Je fakt dobrej..! A o těch stínech sem taky přemýšlela, nakonec sem si je nevzala a zvolila sem jen ty obyčejné quattro.. a moc spokojená s nima nejsem.. takovej průměr no.. ale za tu cenu, že.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, za tu cenu nemůžeme čekat zázraky. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ten štětec na make-up vypadá dost dobře. Nějakou dobu už po nějakém štětci koukám, možná, že se nakonec rozhodnu pro tento:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já myslim, že za tu cenu je to vážně dobrý štětec ;) ani nesežere tolik make-upu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)