18. září 2011

Řasenky - aktuálně

Ahoj,
dneska bych chtěla napsat článek o řasenkách, které aktuálně používám. Hrozně ráda čtu různé recenze toho, co zrovna máte doma, zkoušíte nebo neustále používáte a jaký je na výrobky váš názor... To můžu prostě číst každý den :-)

Nejdřív musím říct, že jsem do řasenek blázen. Vyzkoušela jsem jich už strašně moc, od tech úplně nejlevnějších až po ty, na které musím dlouho šetřit. :-) Moje stálice, ke kterým se neustále vracím jsou tři - YSL Volume effect faux cils, Max Factor- 2000 Calorie a Rimmel Extra super lash. Mám ráda dlooouhé řasy jako mrkací panenka a nevadí mi, když mi je řasenka slepí (přiměřeně, dvě velké centimetrové řasy na oku samozřejmě nechci). Svoje řasy mám středně dlouhé, tmavé a docela pevné. Ale teď už tedy řasenky, které aktuálně používám.

1. Essence - multi action false lashes
Řasenku jsem koupila v Rossmannovi a stála určitě do stovky. Líbilo se mi balení a nalákali mě na efekt umělých řas. Objem: 9 ml.
Docela mě překvapila, že řasy mi udělala pěkné. Slibovaný efekt se ale nedostavil, doporučila bych jí spíše pro jemné řasy, ne takové dráty jako mám já. :D Řasy prodlouží a mírně natočí, je ale lepší použít předtím kleštičky. Jedna vrstva řasenky vám řasy neslepí, pokud jste ale zvyklé dávat vrstvy dvě, slepení už tu bude. Výdrž poměrně dobrá, nedrolí se a dobře se odličuje.
Kartáček je poměrně velký, ale ke konci je docela úzký, takže ta manipulace není zase tak hrozná. Štětinky jsou klasické, což mi vyhovuje. Produktu na něm nezůstává moc, takže žádné cucky nehrozí.

2. Maybelline - The Falsies volum express - black drama
Stála mě 165 korun a obsahuje 8,2 ml produktu.
Tuhle řasenku si hodně slečen chválí a já absolutně nechápu proč. Řasy sice natočí a pěkně prodlouží, ale... Slepuje je docela hodně (to mi nevadí), nechává na řasách cucky a vůbec je nerozčeše. Konzistence je žalostná, hodně tekutá a dlouho zasychá, takže se ráda obtiskává na víčka. Výdrž - to je snad věc, která mi vadí nejvíc, neboť ona toho moc nevydrží. Prvně jsem ji zkoušela, když hodně svítilo slunce a já mhouřila oči. Domů jsem přišla s černými fleky pod očima, jako kdybych se někde koupala či co. Dala jsem jí ještě několik šancí bez mhouření očí, ale pokaždé zanechá černou stopu, ať už jen v koutku oka nebo pod celým okem.
Kartáček je zahnutý s podivně řešenými štětinami - jen nahoře a dole. Neustále to vypadá, jako kdybych na něm měla řasy nebo jiné malé chloupky, ale není tomu tak, to si jen konzistence řasenky dělá takové ocásky, ze kterých jsou později cucky. Hrůza, už jsem se toho kolikrát zkoušela zbavit - marně.

3. Bourjois - Volume clubbing - absolute black
Tahle řasenka stála kolem tří set, mám jí tuším ze Sephory (?). Obsahuje 11 ml.
 Dole najdete takový malý nápis "Ultra resistance" a to je přesně to, co je její hlavní přednost. V tom je vážně dobrá - vydrží klidně celý den i noc a ani se nehne, žádné drolení, žádné rozmazávání a fleky. To se ale taky podepíše na odličování, to jde docela špatně. Řasy udělá pěkné, taková klasická mrkací panenka, ale trochu je slepí. Prodlouží řasy opravdu hodně. Mám ji ráda, ale používám jen na dlouhý den nebo noc, protože to odličování je opravdu boj.
Kartáček mi vyhovuje, protože jeho velikost je dobrá, štětiny jsou po dvou stranách a produktu je na něm akorát. Jen možná trochu divně páchne...

4. Rimmel - Extra super lash
Její cena v obchodech je kolem 90 korun a obsahuje 8 ml produktu.
 Moje nejoblíbenější řasenka z cenové kategorie do stovky! Moje řasy krásně prodlouží, jako některé řasenky mnohonásobně dražší. Trochu slepuje, ale jak už jsem řekla, to mi vůbec nevadí. Nejlepší efekt vytvoří s bází pod řasenku. Výdrž je poměrně slušná a odličuje se také dobře.
Kartáček je s klasickými štětinami a má kuželovitý tvar, který vám umožní dostat se ke všem řasám. Produktu na něm zůstává možná trochu více, a právě kvůli tomu se řasy slepují, ale není to nijak hrozné. Kdo chcete dlouhé tmavé řasy tak určitě doporučuju.

5. Max Factor - Masterpiece beyond length
Já vlastním odstín Blazing black. Kolik stojí v obchodě netuším, dostala jsem ji někde jako dárek. :) Obsah neznámý. :-D
 Řasenka má dvě fáze - černou a barevnou, v mém případě růžovou. Já používám jen část černou, ale kdo si potrpí na růžové třpytivé věci na očích, tak proč ne. :-) Žádné zázraky to s vašima řasama neudělá. Natočení tu rozhodně nehrozí, velké prodloužení ani objem taky ne. Dá se ale dobře použít jako "rozčesávací podklad" pod jinou řasenku :). Mám ale pocit, že trošku samovolně vysychá... Růžová strana řasy slepí a nechá na nich takovou lehkou růžovou perleť, nevím jak to vyjádřit. :)
Gumové kartáčky ráda nemám, tenhle není výjimkou. Řekla bych klasický gumák. :) Ale řasy rozčeše docela dobře.

Máte zkušenosti s těmito řasenkami, která zrovna používám? :-)

16 komentářů:

  1. Taky miluju řasenky :D! Momentálně jich mam ale jenom 6 funkčních :(. Jinak máš hezkej styl psaní :))).

    OdpovědětVymazat
  2. škoda, že si to nenafotila ako to vyzerá na tvojich očiach :) to by mi celkom pomohlo..ale tu od Rimmelu som pouzivala aj ja a bola som maximalne spokojna :)

    OdpovědětVymazat
  3. Grasyssil: děkuji za komentář :) já jich mám funkčních (i nefunkčních:)) hrozně moc, ale to bych tu byla týden, než bych všechno popsala :-D tyhle používám teď zrovna pořád dokola, tak proto ten výběr :)

    Hell: Na takové focení už byla celkem tma :) Ale příště určitě vyfotím aj na oku :) Řasy mám stejně každý jiné, takže co u někoho vypadalo úchvatně, na mě vypadá většinou hrozně. :D

    OdpovědětVymazat
  4. rimmel super lash mam/mala som aj ja a vypadali a polamali sa mi z nej riasy:(

    OdpovědětVymazat
  5. Já teď používám Essence Lash Emotion a ikdyž je levná, vážně je skvělá!:-) neslepuje,ale nejlepší je to vážně s kleštičkama:)

    OdpovědětVymazat
  6. riasenku od Essence som si chcela kúpiť,ale po tejto recenzii ešte pouvažujem či radšej nezainvestujem do drahšej ale kvalitnejšej ;-)no uvidíme. Ďakujem za typy, skvelý článok ;-)

    simply-cherry.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Mně trošku mrzí, že se normálně moc nedělají v hnědočerné. S černou řasenkou totiž vypadám jak panenka Chucky. Takže kupuju z Avonu...

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek, líbí se mi, mám na tebe prosbu, budu si teďka kupovat novou řasenku a potřebovala bych nějaký dobrý tip, byla bys tak hodná, a něco mi poradila díky moc

    http://hey-fouqi.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Holky, děkuju za komentáře, konečně jsem jsem se dostala na pořádný net. :-)

    Fouqi: Tak záleží na dvou věcech - jaké máš svoje řasy a jakého efektu chceš docílit (?), podle toho řasenku vybírám. :-) Já jsem si teď koupila Lash Architekt 4D od Loreal a je super, zítra o ní zkusím napsat recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. tu 4D si chci také koupit jinak mám hodně krátké a nevýrazné řasy a potřebovala bych je prodloužit a zvýraznit =)

    http://www.hey-fouqi.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Fouqi: Pokud ti nevadí, že stojí kolem 300, tak určitě jdi do té Lash Architekt, nebo do 2000Calorie, ta je taky super. :)
    Pokud chceš nějakou levnější alternativu, zkus essence, vyber podle potřeby - třeba tuto zelenou o které píšu, ta by na krátké řasy mohla být fajn :)

    OdpovědětVymazat
  12. Asi si koupím tu 4D já na ní i od kamarádky dostala slevu, že stojí 209, a to neni k zahození ne? =)

    OdpovědětVymazat
  13. Fouqi: to je fajn, jdi určitě do ní, pak dej vědět jak ti vyhovuje ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Tá od essence je podľa mňa hrozná...čítam na ňu prevažne dobré recenzie, ale pre mňa to bolo asi najväčšie kozmetické sklamanie...:(

    OdpovědětVymazat
  15. Laura: Asi hodně záleží na tom, jaké kdo má řasy. Za mě neurazí - nenadchne. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Určite áno, napríklad ja mám kamarátku ktorej sedia maskary, ktoré nesedia mne a zase naopak :) No čo už, treba len skúšať...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)