13. listopadu 2011

Do drogérky až po třicítce

Z nedávného pátrání v drogérii jsem si odnesla jedno ponaučení...
Chceš pečovat o svoje oční okolí? Počkej si nejméně do pětatřiceti!

No, ale jak to vlastně bylo... Před nějakou dobou jsem si všimla, že po odlíčení očí mým oblíbeným odličovačem je mám jakési vysušené a lehce růžové. (Teda samozřejmě oční okolí, ne oko jako takové. :D) Že by mi v jednadvaceti začaly stárnout oči? :)

A tak jsem se vypravila do drogerie pro svůj PRVNÍ oční krém. (První zdůrazňuju proto, že jsem za něj nechtěla dávat moc peněz, checht.) Tam mě ale čekalo nemilé překvapení. Nacházela jsem krémy 35+, 45+, 55+,  dokonce i 65+, proti vráskám, pro vypnutí pleti, na vrásky u vnějšího koutku, na kruhy,... Zkrátka žádný obyčejný krém pro začínajícího očního pečovatele. :) Nakonec jsem si tedy odnesla jediné dva krémy, na kterých nebyl doporučený věk a ještě korekční roll-on na kruhy pod očima (to proto, že jsem nevěděla, že ho Balea vůbec dělá, a líbil se mi, ačkoli kruhy moc výrazné nemám).

Začnu tedy nejdřív s očním krémem Balea.
V první řadě to je levná varianta očního krému - stojí 39 korun. Vzala jsem ho právě proto, že si u něj (pravděpodobně) nemusím počkat nejméně deset let.

Jak je vidět i na fotce, je to krémový gel a má 15 ml. Pochválím ho za balení, které mi přijde hygieničtější než klasické šmatlání prstem do kelímku. (Ne, na minišpachtličku nervy nemám.) Přece jenom u toho oka už je to něco jiného než klasicky krém na tvář a nějaká ta hygiena by tam být měla.
Pochvala za balení bude ale asi jedinou pochvalou. Konzistence na fotce nevypadá, ale při aplikaci je velice řídká a taková až vodnatá. Bohužel se špatně vsakuje. Takže pokud si na to oko nedávám dalších tisíc serepetiček, (což se stává málokdy), tak mám oční okolí celé ulepené až několik hodin. Všechno souvisí jedno s druhým, takže pokožku vůbec nehydratuje, natož aby snad aktivoval buňky, když je tedy "aktivující".

Tedy žádné zklidnění, aktivace ani hydratace se nekonala. No nevadí, aspoň mi neuškodil... Až doma jsem si totiž všimla nápadné podobnosti s tímto mlékem... hmm, že by stejná řada? Nevím, německy totiž absolutně neumím a tak si moc nepočtu. :-/

Druhým nápadníkem byl tedy regenerační oční krém od Garnieru, který se tvářil velice sympaticky a navíc byl v akci. Stál mě tedy tuším 89 korun. Tahle malinká krabička je tedy naprostým opakem tuby Balea, množstvím se ale neliší.

Konzistence je více krémová než u gelu výše, ale rozhodně se krásně vstřebává. Oči uklidní, hydratuje a je moc příjemný. Je neparfemovaný, nebo alespoň já z něj nic necítím.
Jasně, nemám ho moc s čím srovnávat, ale myslim, že špatná volba to určitě není. Jedinou nevýhodou je snad jen to sahání prstem do krabičky/kelímku.

Nakonec tedy ještě představím tónovací oční roll-on značky Balea. Cenu si moc nepamatuju, snad 69? Kdo ví. Je určen na světlou až středně tmavou pleť a mně barevně docela vyhovuje, a to jsem celkem světlá. Hodně populární je roll-on od Garnieru, který ale bohužel nevlastním, protože s kruhy moc problémy nemám, takže nemůžu porovnat. Po probdělé noci (učení, samozřejmě) se ale nějaký pomocník doma vždycky hodí.
Po vybalení a vyzkoušení na ruku se.... nedělo nic, prostě kulička se otáčela ale nic se z toho nelinulo, navíc v tom kulička divně štěrchá a je tam jaksi na volno. Nakonec jsem na něj vyzrála. Při aplikaci ho musím neustále mačkat a produkt tedy vymačkávat ven. Což bude asi časem celkem problém, protože je tuba docela tvrdá.
Na druhou stranu na očích je docela příjemný, celkem mi oblast pod očima uklidnil a ten můj malý kruh i zamaskoval. Záplavu černě nebo monokl s ním ale rozhodně nezakryjete.
A tak tedy docela i jo, není špatný. Jen trošku odrazuje ta divně usazená kulička a doporučit to můžu spíše lehčím případům. :-)

Uf, nevím co víc říct... zkrátka a dobře, moc zkušeností s pečujícími očními přípravky nemám. Ale slibuju, že s postupujícím věkem se polepším. :-D Co vy, pečujete o své oční okolí? Sehnali jste před třicítkou něco na oči? :-))

16 komentářů:

  1. mě je sice o deset let víc, ale oční krém si v drogérii taky hledám špatně... (takže jsem to zatím vyzkoušela jenom jednou a určitě mi nějaký ten zázrak unikl...)

    OdpovědětVymazat
  2. No, nabídka očních krému je obecně dost žalostná, já mám jeden a jak říká trb, zázrak mi uniká. Taky bych ho v podstatě nepotřebovala, ale mám věčně unavené oční okolí (:D) a tak jsem si myslela, že by to chtělo nějakou tu hydrataci, ale bohužel, na oční krém máme všechny nárok až po třicítce, jak říkáš...

    OdpovědětVymazat
  3. mně se teď rozjela na očích alergie na nějakou látku, tak jsem taky hledala nějaký oční krém, který by mě zbavil červených vysušených fleků.. nad tím Garnierem jsem uvažovala, ale nakonec jsem si pořídila klasický denní krém od Nivey - Zvláčňující denní krém Pure & Natural :-)
    a naprosto mi vyhovuje, stačí troška, hezky se vsákne a opravdu zklidní a hydratuje, takže už nemám skoro žádné červené fleky a oční okolí je téměř v pořádku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. taky teď řeším stejný problém. vždycky večer po odlíčení mám docela dost napnutou a zarudlou kůži okolo očí a i suchou oproti tomu jaká bývávala. tak jsem si řekla, že je asi nejvyšší čas, pořídit si první krém na oči. už jsem po něm koukala několikrát a vždycky sem dopadla tak jak si psala ty. jako jediný vhodný kandidát se mi jeví ten krém od Garnieru a protože pochybuju že objevím něco jiného, stal se vítězem. podle tvojí recenze nevypadá vůbec špatně. já vlastním roll-on od Garnieru na kruhy pod očima a nedám na něj dopustit. pro mě to je malý zázrak :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud mohu za sebe doporučit,tak oční krém od Ziaji. Není příliš mastný, vstřebá se za delší dobu, takže já ho používám hlavně na noc. Hydratuje dobře. Jediné jeho mínus je, že je s kozím mlékem, takže trošku zapáchá :D. Ale je levný, moc dobrý a není věkově určen.

    OdpovědětVymazat
  6. někde jsem četla, že na vrásky (kdekoliv na obličeji) takovéhle krémíky z drogérky prý vůbec nezabírájí a že když už člověk chce něco echt, tak jedině z lékarny (a jak víme, ceny tam nejsou nízké) :( ale pro dobrý pocit mám taky pár takových :D

    OdpovědětVymazat
  7. wow :D jelikož jsem po krémech na oči ještě nekoukala, tak ani nevím, že je tam určený věk a moc jich bez věkového určení není :D Akorát jsem už slyšela taky o tom roll-onu od Garnieru, ten by možná mohl být dobrý.. Jinak já mám oči po odlíčení taky takové jako píšeš ty, nevím už, co s tím :(

    OdpovědětVymazat
  8. trb a Kyky: bojim se, že tam na nás ani žádný zázrak nečeká... ale třeba je jen velice podceňuji :))

    Žanet: taky jsem přemýšlela, že by mi stačil normální krém, ale bála jsem se toho, abych ty oči pak neměla zarudlé ještě víc...:/

    Jitulikaaa: není to co to bývalo :D jsem zvědavá, co vypátráš v drogérce ty, je to fakt boj :)

    Bezega: mrknu se po něm, děkuju za tip ;) ty jsi o něm vlastně mluvila i ve videu, že? pamatuju si, že pak člověk smrdí jako koza :-D

    Lucia: to je možné, já vrásky nemám (zatim), takže nemůžu posoudit, nicméně s tou lékárnou bych to ale taky mohla zkusit :D

    Terry: taky jsem to nikdy nezkoumala, proto jsem byla celkem překvapená, jak špatně se to shání :) ale po odlíčení je ten Garnier fajn, klidně ho zkus :)

    OdpovědětVymazat
  9. ..tiez som hladala ocny krem, ktory by mi "nepridal" 20 rokov a nevyhladzoval vrasky, ktore este nie su.. a v drogerii to teda bolo zaujimave...
    nasla som tam len jeden (rozjasnovaci ocny krem) od nivei z rady natural beauty, ktory hydratuje a este k tomu obsahuje shimmer,ktory to ocne okolie rozjasni.. je to fajn krem nabuduce sa na neho mrkni. Pouzivam ho denne a na vecer som si trosku pridala na ocny krem z rady sensibio od biodermy.

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám doma vzorečky Nivey Aqua sensation očního krému a je celkem fajn :) Vyzkouším ještě nějaký další, a pak se rozmyslím..I přesto, že sem teprve puberťák, tak je oční krém potřeba. Nedostatek spánku, vysušení z odličování atd.. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jednou mi kosmetička říkala, že pečovat o oční okolí je třeba až ve 25 letech, tak myslím, že můžeš být klidná. Spíš teda by to asi chtělo jiný odličovač :)

    OdpovědětVymazat
  12. ja som si ten z balei tiez odniesla,mam ho doma nejaku chvilku:D akoze sa staram o ocne okolie:)

    OdpovědětVymazat
  13. Tuto kosmetiku znám je vemi dobrá. Prosím mrkni se na můj blog la-beruska.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Já sem zatím na oči nic nesháněla, ale o té kuličce už dlouho přemýšlím, možná bych to mohla používat místo korektoru.. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Čajová: díky za tip, určitě na něj mrknu, pokud ho najdu :)

    Natalie: To je samá Nivea, já od ní nic nenašla :( zkusim zapátrat znovu, díky za tip ;)

    Eve.H: Odličovačem to bohužel není, už jsem vyzkoušela od olejíčků po biodermu a pořád mám ty oči takové vysušené :(

    Skodulka: Na menší kruhy určitě jako korektor poslouží :) na výraznější už to ale asi bude chtít větší kalibr :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)