21. listopadu 2011

Tipy a netipy

Zdravím všechny, které moje aktivita ještě neodradila od občasného nahlédnutí na blog (divné, tací skutečně asi existují). 
Času málo, povinností hodně... jsem pořád nějak ve stresu, tfuj. Taky jste si všimli, jak lidi blázní a obchody se zaplňují? Hrozné, však času do Vánoc ještě pořád zbývá poměrně hodně. (I když... všimli jste si, že ode dneška za týden je první adventní neděle?) Už se celkem těším na tu Vánoční pohodu. 

Na nějakou pořádnou recenzi dnes nemám sílu, takže tu mám pro vás aspoň pár tipů a netipů co si třeba pořídit a co naopak ne. Za fotky se předem omlouvám, nemám u sebe foťák (a dlouho mít nebudu), takže mobilem a u lampičky (jen do mě, taková hrůza se jen tak nevidí :D).

1. tip - Marks & Spencer kosmetika
Běžela jsem tam pro svoje oblíbené sušenky a samozřejmě jsem nakoukla i ke kosmetice. Nikdy mě tam nic extra nezaujalo, ale teď tam probíhá akce, že při koupi tří výrobků (z takových tech předvánočních serepetiček a doplňků) máte ten nejlevnější zdarma....
... Já jsem pořídila mléko na ruce a tělo, krémovou pěnu do koupele a sprchový gel s vůní lesních plodů. Ta vůně je vážně skvělá, ale nejezte to, neudělalo by vám to dobře. Jaké to je jinak vám nepovím, koupila jsem to jako dárek k Vánocům. (Aby už alespoň něco bylo z krku.) Ale za všechny tři výrobky jsem dala 90 korun. No neberte to.

2. tip - báze pod make-up Dermacol
Hodně z vás určitě má určitě tuto bázi, která je hodně populární. Nicméně na mou mastnou pleť nesedla ani póry "neucpala" jak by měla. Za to tahle novinka Matt control, to je jiná...
... má odlišnou konzistenci - bílá neprůhledná hmota podobná té od Catrice. Má tendenci trošku hrudkovatět, takže je potřeba ji dobře rozetřít, ale.... konečně báze pro moji pleť! Neumastí a naopak zmatní pleť a krásně vyplní póry a já mám ksichtík hlaďoučký. Je hypoalergení a tubička obsahuje 20 ml. Já měla v DM slevu, ale tady mají cenu 249 korun. Ještě mám zálusk na jejich novinku v podobě make-upu. (Nevlastníte někdo?)

3. tip - rtěnky Alverde z výprodeje
Natrefila jsem na krabičku v DM u pokladny, byly tam takové zbytky z toho výprodeje starších kolekcí... a zalíbily se mi hned na...druhý pohled. Nejdřív mi totiž přišly moc tmavé...
... Jo, vim, že na fotce vypadají obě stejně oranžovo-hnědě, ale není to tak. Odstín Toffee je krásná krémová hnědá a Rosy caramel je taková hnědo-nude barvička. Původně mi přišly tmavé, ale pak jsem zahlídla, že si ji pořídila Jitulikaaa a já jsem se pro ní prostě musela vrátit... no a rovnou pro dvě, že. :D Jsou trochu "tvrdší" konzistence, ale jsou fajn a dobře pigmentované. Stály tuším každá 49 korun, tak pokud je někde zahlídnete, směle do nich :D

4. tip - Dermacol krém na ruce z Lidlu 
Jaktože z Lidlu? Jednoduše, byl přibalený k šesti lahvím vod Koruní. :) Já už ho mám skoro vypotřebovaný, ale nedávno jsem ho tam zase zahlídla...
... je to moc fajn krém hutnější konzistence a docela obstojně hydratuje. Normálně stojí tuším kolem padesáti korun, ale pokud občas zavítáte do Lidlu, mrkněte na vody Koruní, často u nich bývá nějaký Dermacol výrobek. :)

5. tip - sprchový gel s vůní brazilské kávy Yves Rocher
Ach, ta úžasná a silná vůně! Zamilovala jsem se na první čmuch. :) Pokud máte rádi kávu a její vůni, rozhodně ho zajděte alespoň očichat, rozhodně je to velice originální vůně mezi sprchovými gely...
... Další vlastnosti opět neposoudím, protože je to opět dárek, ale asi si ho pořídím i pro sebe. Mám ho schovaný v šuplíku a ten je tak krásně provoněný kávou, že by to nezvládlo ani otevřené Tchibo. :D

No, ale teď už
1. netip - lak na nehty od Essence
V odstínu Check me out. Měla jsem za to, že se tento odstín už neprodává, ale bohužel jsem na něj ještě v drogérii narazila a tak mám pocit, že vás musím varovat. :)
... Koupila jsem si ho kvůli výrazné zelené. Původně měl barvu jako víčko, ale i na tak mizerné fotce z mého mobilu je vidět, že barva se postupem času změnila, respektive vybledla. Lakovala jsem ho dvakrát. Jednou bez podlaku a obarvil mi nehty tak nehorázným způsobem, že jsem musela počkat až ta zelená hrůza odroste. Podruhé jsem mu dala šanci s podlakem (chytře už jen na jeden nehet) a opět zeleno. Takže ne, opravdu ne, na tuhle mršku pozor.


2. netip - SOS balzám na nehty od Essence
Opět musím pokárat Essence, ač nerada, protože ji mám ráda. Tenhle balzám je totiž totálně na nic...
... Je to jakási růžová hmota, která mi přijde na omak...suchá? Nevím jak to vyjádřit. Každopádně na nehtu nechá jen takový bílý povlak a kde nic tu nic. Vyhozených 50 korun.

Co vy, pořídili jste si v poslední době něco, o čem by měl svět (já:D) vědět? 

24 komentářů:

  1. Ty máš bázi, kterou jsem chtěla a já mám makeup, který chceš ty :D. Je docela dobrý, ale na mě šíleně do oranžova. A to jsem si brala světloučký, protože jsem bledule. Zmatňuje tak průměrně.

    OdpovědětVymazat
  2. Nad tým make upom uvažujem aj ja. TAk určite daj vedieť aký je. A ten krém z Dermacolu a sprchový gel z Yves rocher mám tiež a sú to fajn výrobky. (:

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zkoušela jen sprcháč z YR ale moc mi nesedl :(

    OdpovědětVymazat
  4. od dermacolu mám makeup (ale není to ten nový) a není špatný, jediné co mi vadí je, že se těžko roztírá a následně trochu drolí (při větší vrstvě) (míchám ho s krémem a je to ok) (každopádně, jestli makeupu, tak rimmel si nemůžu vynachválit) :)
    a o vánocích mi ani nemluv! :P sice taky moc těším, ale prosinec je pro mě vždycky nejstresovějším měsícem roku (asi proto, že další rok pak začíná na novo a můžu to říkat i o jiných měsících) :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych si strašně ráda čichla k té brazilské kávě =), to musí být zajímavé

    OdpovědětVymazat
  6. no ta kozmetika z marks spencer vyzera dobre:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, ten sprcháč sice nádherně voní, ale nedá se s ním sprchovat, ta vůně ve sprše je strašně silná a vydrží, takže pak jdeš spát jak kdyby jsi se zakrývala pytlem s kávou. Mluvím z vlastní zkušenosti. Krásně voní v lahvičce na občasné přičichnutí, ale jinak....

    OdpovědětVymazat
  8. Bezega: mně vždycky všechny novinky zlákají, líbí se mi ta lahvička :D uf, mám žlutý podtón pleti, tak nevím jestli by mi něco sedlo :-/

    Kristie: až ho pořídím, určitě o něm poreferuji :)

    Marion: uvidíme jak bude sedět tenhle, jak říkám, je to dárek :)

    Lucia: tak mně se Rimmel rozteče tak hodinku po nanesení :D no ale jinak prosinec je zlo, to já řikám pořád :)

    Fouqi: určitě zajdi do Yves Rocher a přičichni, vážně silná vůne :)

    sisi: děkuji :)

    evie: právě.. a za ty peníze :)

    Anonymní: Jej, tak to asi nebude mít maminka radost, že se kvůli mě musí zakrývat pytlem s kávou :D ale děkuji za upozornění, třeba bude fajn ve sprše po cvičení nebo podobně :)

    OdpovědětVymazat
  9. K tvým tipům: ze stejné řady od Y.R. mám kuličkový deodorant aloe (báječně voní).
    a k tématu kávy - spíš investuju do tělových mlék a snažím se šetřit na sprcháči (jinak bych kupovala všechno nádherně voňavé a že toho je všude spousta;-)), ale vůni kávy jako i kávu samotnou miluju,tak si to teď kompenzuju Ave holící pěnou s rossmanna a že mě díky ní ta činnost i začala bavit...;-.)Za mě ale rtěnky od Alverde no more!!!Děsně vysušují rty.
    K netipům: vyloženě pečující nehtovou kosmetiku bych od Essence asi nikdy nekoupila,ale doporučím olejíček od Ryoru (v tyčince s kuličkovým aplikátorem,mastnější,ale opravdu vyživí kůžičku,po týdnu mi ji o 80% zlepšil,mažu na noc) nebo i obyč.olivový panenský olej a samozřejmě nějaké to kalcium na nehet samotný.

    OdpovědětVymazat
  10. ta báze vypadá luxusně :) Teď chystám nálet na vampíří limitku (u nás ještě není), tak se po ní mrknu ;D a co se týče laku...mám hodně podobný, zelený, má barvu jako na víčku ale odstín se jmenuje lime up a nevyblednul mi a to ho mám někdy od půlky prázdnin :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kávový sprcháč z YR jsme měli s přítelem taky. Já měla kakaový a on kávový ;) To bylo vůně :)

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím, že do MS zamířím na takové ty "doplňkové" dárečky, až tam zase půjdu na sušenky (jejich Custard sušenky jsou naprosto dokonalé). :)

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za upozornění ohledně Marks & Spencer, určitě se tam vydám :-), ten kávový sprcháč už jsem také měla, doporučuji ti vyzkoušet jich více, hlavně ten s aloe a ten pomerančový :)

    OdpovědětVymazat
  14. Aaachjo, hned bych vyrazila do Marks&Spencer! :D Asi se budu muset brzo nastěhovat do Prahy :D

    OdpovědětVymazat
  15. Měla jsem 2 krémy od Marks&Spencer a už bych si je nekoupila, byli docela nic moc :)) Na tu bázi se budu muset kouknout dost mě zaujala :)) A sprcháč od Yves Rocher jsem měla nějaký mandlový a vůně byla naprosto ůžasná :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ja osobne nepoužívam Dermacol. Z tej lacnejšej kozmetiky mám rada DM = BALEA :).

    http://theworldbykejmy.blogspot.com/.
    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  17. sice už jsem jednou komentovala, ale nikdy nevím, kam ti mám odpovědět nebo reagovat takže: a) od toho rimmelu mě kamoška taky zrazovala, ale já jsem s ním zase naprosto spokojená, takže to asi záleží na pleti, b) kofi kofi neodoláš, tak tam jdi a uznej, že tam mají skvělý kafe :D a za c) chodím na (nelekni se) Cyrilometodějské gymnázium a střední od/pornou školu pedagogickou na Lerchově - takže na Kraví hoře a tam je super předražená Brněnka, ale s dobrým automatem na kafe :D

    OdpovědětVymazat
  18. Náhodou dobrý fotky, můj mobil by takový neudělal ani kdybych si tam zařidila profesinální nasvícení ;)

    OdpovědětVymazat
  19. 4. a 5.tip jsou pro mě nejlepší :) Hlavně ten pátý, chci z téhle řady od Rochera vyzkoušet ten s bavlnou, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  20. zrovna pro tenhle lak jsem si chtěla zajít, u nás se ještě normálně prodává..právě se mi taky líbila ta limetková výrazná...takže ho vynechám, díky za recenzi :)
    A little bit of fashion

    OdpovědětVymazat
  21. Skvele tipy! ;-)

    http://thebluebusiscallinus.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  22. marks and spencer má strašně skvělou kosmetiku

    OdpovědětVymazat
  23. Laky od essence mi do teď všechny vyhovovali, ale tenhle si nekoupím :).
    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)