25. března 2012

Essence studio nails - top sealer

Dneska vám chci trochu poreferovat o laku, který je v poslední době hodně populární a já vůbec netuším proč.
Je to totiž věc, která mi zaručeně zvládne lakování znepříjemnit.

Áno, řeč je o vrchním rychleschnoucím laku od essence z té jejich "better than gel nails" řady. Musim říct, že vrchní laky nemám ráda a moc je nepoužívám. Dávám je jen v případě, že je lak hodně hrbolatý nebo na něj házím nějakou ozdobu či malůvku :). Jinak mi ale přijde, že ten barevný lak, který pracně nanesu ztratí vrchním lakem tu svou "osobitost" (divné označení, ale nevim jak lépe to vyjádřit :)).
Tahle potvora je často přirovnávaná k Seche Vite, což neposoudím, protože ten jsem nikdy nevlastnila a po této zkušenosti asi ani vlastnit nikdy nebudu.
Slibuje rychlé schnutí a vzhled gelových nehtů při nanesení dvou vrstev. Dál jsem se dočetla, že má lak vytvrdit a prodloužit jeho výdrž. A jak se chová u mě?

  • V první řadě - a to mi hodně vadí - mi změní barvu barevného laku. Nevím čím to je, nejdřív jsem si myslela že je špinavý, ale není, stane se to až když zaschne. Možná mám nějaký starý kus, nevím. 
  • Stahuje lak od špiček i od kůžičky. Prostě se zdrcne. Když máte pod ním lak vlhký (většinou, protože chcete přece sušit), úplně ho stáhne. Když lak pod ním máte zase suchý, stáhne se sám a nekryje pak celý nehet. Vůbec to při bližším pohledu není hezké. (logicky)
  • Výdrž laku rapidně zkrátí a odlupuje se po obřích kusech. Naprosto klidně si ráno nehty nalakuju a večer už mám půlku nehtu úplně nahatou :) nejhorší na tomto olupování ale je,...
  • ...že se odlupuje i s malými kousky nehtu. Nevím, jak to vysvětlit, nenapadlo mě to vyfotit, ale po celém oloupání mám nehty hrbolaté a jejich povrch jakoby "oškubaný". A to mám nehty normálně pevné a nijak se mi netřepí.
  • Nakonec ještě snad zmíním nepraktické balení, kde nevíte, kdy už jste u dna.
Abych ho jen nezkritizovala, je krásné lesklý a lak opravdu vytvrdí, rýhu do něj není snadné udělat. Jeho hlavní výhodou je ale nepochybně opravdu rychlé schnutí, vysuší jakýkoli lak a během pár minut můžete odcházet vesele z domu. Počítejte ale s tím, že druhý den můžete lakovat rovnou znovu. :)

Tak já vám nevím... mám vadný nebo starý kus? Máte tenhle lak a sdílíte obecné nadšení? Já jsem z něj hodně zklamaná, oškubané nehty opravdu nechci mít. :-(
Jen dodám že se mi to stávalo se všemi možnými druhy laků, takže podkladem to určitě nebylo. 
Jestli jste spokojení a jen já dělám něco špatně, poučte mě prosím, nejsem žádný odborník :-D

11 komentářů:

  1. v něčem s tebou souhlasím, v něčem ne.já se kloním spíš k variantě, že to je lepší věc jak horší, tak 60%:40%. nesouhlasím v tom, že mění barvu laku, používám ho už docela dost dlouho a barvu nezměnil ani jednomu laku. taky sem si nevšimla toho, že by stahoval barevný lak, ale je pravda, že samotný nadlak se zdrcává. ale stane se mi to jenom někdy, tak si myslím, že je to tím, jak silnou vrstvu ho dám. taky souhlasím, že se loupe v celcích, ale u mě to má takovýto průběh: lak se někde trochu odloupne, já ho chci otrhnout (jen ten kousíček),a jak ho chytnu, tak ho samozřejmě sloupnu úplně komplet celý a vezme sebou i kousky nehtu, takže úplně rozumím tomu popisu, co si psala. ale tohle se mi stává až tak třetí-čtvrtý den po lakování. mě se na něm nejvíc líbí to, že udělá lak krásně lesklý, nehet udělá odolnější, protože mě se docela lámou a hlavně ho taky suší. takže můžu lakovat i hodinu před spaním a ráno se neprobudím s obtisknutým prostěradlem na nehtech a tím si mě hodně získal.
    fuj, to je ale dloouhatánskej komentář! tak já raději končím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím v mnoha bodech- stahuje kraje, olupuje se, nevydrží vůbec dlouho, nejde vidět, kolik zbývá. Na druhé straně u mě převažují ty pozitiva jako rychlé uschnutí(praktické-a hodně) a lesk, takže bych ho určitě doporučila.

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě s vámi, dámy, souhlasím v jeho výhodách, jak už jsem psala v článku - schne suprově, leskne se krásně a vytvrdí lak. Rozhodně ho nevyhazuju a jako nouzovku před spaním občas použiju :))

    OdpovědětVymazat
  4. A to jsem po něm dneska v Rossmannu pokukovala, když jsem šla pro NYC Penn Station, tak ještě, že jsem si ho nakonec nevzala.
    Já teda nadlak používám pořád, nějak už si bez něj svůj lakovací rituál nedokážu představit, mám vytvrzovač laků pd Four Seasons a ten je báječný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, jsem divná, že nemám ráda nadlaky :-D ten od Four Seasons chci určitě vyzkoušet, nedávno jsem pořídila ten gel s vápníkem od nich a vypadá zatim moc dobře. :)

      Vymazat
    2. Já souhlasím s tím olupováním laku, taky mi to dělá a štve mě to, ale za to rychlé schnutí a nádherný lesk si ho budu kupovat dál, protože Seche Vite se mi kupovat nechce (studentka bez peněz :D). No ale koupila jsem si včera vytvrzovač od Four Seasons a teda zklamal, schnul hrozně dlouho... Ale nezahazuju ho ještě, třeba to bylo zrovna blbým barevným lakem, rozhodně ho doplácám a ještě změním názor :).

      Vymazat
    3. Určitě ho vyzkouším, kdyžtak porovnám. Chvíli schnutí snad přežiju :-D

      Vymazat
  5. A já ho už dva týdny sháním :-D Takže alespoň ušetřím, jupí! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky limetko, pomáhám organizovat Semestr end :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo z něj není úplně nadšený. Ještě bych dodala, že ten nádherný lesk mu u mě nevydrží ani den a to ani, když nedělám žádné náročné manuální práce, prostě v něm mám hned takové povrchové rýhy, které mě hrozně rozčilujou, u jiného nadlaku jsem to takto markantně nikdy nezaznamenala.

    OdpovědětVymazat
  8. moc super blog :) já jako top coat používám teď nově ten od SallyHansen, a můžu jedině doporučit :) sice je to značná investice, ale lak mi vydržel lesklý 9 dní než začak matnět, a schne hodn rychle... takž ekdo nemá ještě favorita...zkuste :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)