17. března 2012

Péče o nehty

Tak začneme :)
.... a třeba péčí o nehty.
Ačkoli tedy nevím, jestli je to zrovna to správné téma pro mě. Jsem na to totiž mírně líná a moje nehty si o to ani moc často neříkají. Ale když mám psát třeba seminárku, hned si na tyhle blbinky vzpomenu a letím pro ně.
Tohle je zhruba všechno co používám, ale občas se něco někam zatoulá a hledejte to pak, že. 


Nejdřív na nehty použiju hrubé násilí. Někdy nehty jen trochu zapiluju (pilník essence s dvěma různými hrubostmi, cca 30 korun), a když už mě vážně hodně štvou, prostě je ostříhám (manikůra byl dárek, ale je celkem použitelná). Nemůžu je bohužel stříhat/pilovat moc do roviny, jinak se mi do druhého dne "naštípnou" po stranách. Nakonec je jednou za čas přejedu leštičkou (stará jak lidstvo samo, už potřebuju novou). Pokud máte ale nehty slabé, rozhodně to nedělejte (au au).

V jakési druhé fázi přichází na řadu různé gely na kůžičku. Ta mi nějak extrémně neroste a tak si nedovedu představit nějaké ořezávání a podobně, takže ji jen změkčím a lehce zatlačím. Gel v lahvičce je značky Suhada, která byla dřív v Lidlu. Mám ho snad věčnost a neubyl snad ani milimetr. Má štěteček jako klasický lak.

Druhý gel je od essence z té nové kolekce, má kůžičku zjemnit před odstraněním a ještě hydratovat. Funguje naprosto stejně jako Suhada, akorát momentálně u mě vede, protože navíc hezky voní. Kůžičku byste po tom, co ho necháte dvě minutky působit, měli zatlačit jeho hrotem, ale to je takřka nemožné provést a navíc si z tuby šikovně vymáčknete další gel, který nepotřebujete. Jo a tento zase ubývá celkem rychle. Takže já po působení gelu tedy kůžičku zatlačím, ale ne tímhle pitomým hrotem, ale klasickým pomerančovým dřívkem (též essence).

Teď by se asi hodila nějaká ta výživa. Docela dobře si moje nehty rozumí se Suhadou. Vitamin booster této značky se po pár minutách vsákne do nehtů a nechá po sobě matný povlak, není špatný.
Posilující komplex od Avonu byla trochu chyba. Má se používat několikrát denně po dobu sedmi dnů, čili taková kůra. Ale upřímně... kdo na to má čas a chuť? Nehty navíc pořád lakuju, takže sedm dní nepřipadá v úvahu. :)) Ale oceňuju velkou lahvičku, které je snad nekonečná, mám už jí doma nějaký ten pátek a sami vidíte, kolik ubylo.
Poslední z trojice je nejnovější přírůstek, koupila jsem ho teď v rossmannu při 25% slevě na Gabriellu Salvete. Celkově si myslím, že GS má poslední dobou fajn věci na nehty, takže se tam ještě podívám. Já mám tedy zpevňovač nehtů, který se používá v jedné vrstvě pod barevný lak a nebo ve více vrstvách samostatně. Zatím samozřejmě neposoudím účinky, ale má moc fajn štěteček a je skoro ihned suchý, rozhodně ho budu používat dál.

Konečná "fáze" péče by mohlo být třeba nějaká promaštění nehtů a jejich okolí. Vlastním horu krémů na ruce, takže ty vám ukazovat nebudu, ale moc jsem si oblíbila tenhle olejíček od essence. Pěkně nehty promastí a hezky voní. :) + má fajn aplikátor - jako lesk na rty. Druhá péče - SOS prý - je úplně k ničemu, taková divná hmota, už jsem o něm psala tady. Jednoho oblíbence jsem bohužel nenašla, ale někde doma bude. Je to olejíček od Dermacolu a je taky moc fajn. Mrknout na něj můžete tady. Celkově snad na olejíčku není co zkazit, nebo ano? :)

Nakonec mi to ještě nedá a zmíním se o Biosilu, který byl nedávno hodně oblíbený. Někomu pomohl, někomu zase vůbec ne. Já za sebe můžu říct, že když ho používám, tak se mi nehty netřepí a rychleji mi rostou vlasy. Bohužel je to jen takové kouzlo, které nemá moc dlouhodobý účinek. :)

Jak vy pečujete o svoje nehty? Děláte to pravidelně, nebo jen když si vzpomenete? Nekecám tady úplně z cesty? :D


P.S.: Na první fotku se připletla bílá tužka... tak ta je neprosto k ničemu. :D

8 komentářů:

  1. to je skvelý článok,ja sa o nechty vôbec nestarám :D hrozné
    pilníkujem iba keď si ich ostrihám a niekedy si ich aj vylepštím,ale len občas a to je tak všetko :)

    OdpovědětVymazat
  2. mám doma jen normální makikůru a elektrickou manikůrku (velice užitečná věcička :)) a tuny pilníků a leštítek..Nějaký výživy a laky jdou mimo mě, lituju moje nehty :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám to stejně jako ty, když se mám učit nebo psát nějakou seminárku, udělat si nehty je pro mě nutnost :D Manikúru si pravidelně nedělám, spíš ji dělám jen když je potřeba a hrozně mě to baví už kvůli těm všemožným věcem, která na nehty patlám :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Vždycky, když najedu na nějaký článek o péči o nehty, přesvědčuje mě to, že se do žádného takového nemám pouštět. :D Pokud dobře počítám, v nehtové péči si včetně pilníku vystačím s třemi věcmi. :D:D
    Ale musím říct, že vybavená jsi dost dobře!
    A taky musím pochválit - skvělý článek! <3 Pro začátečníky, nebo "lemply" v péči o nehty rozhodně fajn začátek a supr (a dostupné) tipy na produkty. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Oh, díky za pochvalu :)) Chceš říct, že těm tvým "nehtůmkterývšichnichtěj" stačí pouze tři věci? Takže se tu vlastně můžeme my ostatní snažit jak chceme marně :D

    OdpovědětVymazat
  6. Po takomto článku som tužila dlho, ďakujem Ti!
    http://stylishfox.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Žádné kecání z cesty, článek je báječný..:) Na nehty máš pořádnou výbavičku..:) Já se musím přiznat, že o nehty pečuji jen, když si vzpomenu, ale mám je docela silné, občas zatlačím kůžičku a nebo přetřu výživným lakem..:)

    Ale opravdu báječný článek...:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)