18. května 2012

Jak nečtu nápisy

Dnes to bude o ničem, pardon.
Zkouškové v plném proudu. No a znáte to, pořád doma => fuj vlasy, fuj pleť. U sebe jsem navíc zpozorovala dooost velké odrosty. A tak jsem se vypravila do drogerie pro svou oblíbenou barvu.

L´oréal FéRia Préférence 
   
Jdu do jedné DM - tam prázdné regály, jdu do druhé DM, rozhlížím se.... a nemůžu ju ji prostě najít! No, nebudu to protahovat, po delším hledání jsem jí nakonec objevila - má nový obal. Naprosto jasný důkaz toho, jak nečtu nápisy, ať jsou jakkoli velké. Prostě jsem jen hledala "tu svou modelku" a bílou krabičku, kdo mohl tušit, že tam šoupli jinou (zmalovanější) modelku a oblíkli ji do černé. Na víčku krabičky je to sice napsané: Nové balení - stejný odstín, ale já čučím jen na předek. 


Obrázky jsou z oficiálních stránek UK, takže se krabičky ještě trochu liší, ale jen v detailech. České stránky tuhle barvu asi nevedou, heh.

Zadní část krabičky klasicky informuje o perfektním zakrytí šedin a podobně. Musela jsem se pousmát nad tím, jak dělají reklamu sami sobě, a najdete tam tak větu o tom, jaké jejich modelka požívá oční stíny, rtěnku či lesk s přesným určením odstínu. Takže už vám nic nebrání vypadat jako ona! :-) Stejně tak zvláštní mi přišlo, jak jakýsi jejich expert radí ke komu se barva hodí. Můj odstín se v češtině prý hodí pro světlou pleť a světlé oči. Ve slovenštině se ale hodí pro tmavou pleť a modré oči. Hmm...


Uvnitř balení se skrývá, klasicky - barvicí a oxidační činidlo, závěrečná péče (velká! má se používat jednou týdně), návod k použití a vajíčko s rukavicemi (též černými, haha).

Jinak samotnou barvu už mám odzkoušenou několikrát. Hezky chytá a vlasy jsou výrazné a lesklé, barva dlouho vydrží pěkná a nevymývá se. Snad jen by ji ještě mohli začít dělat v pěnovém provedení (pro lenochy) a zlevnit (199).

Tolik k mému dnešnímu nákupu.

Máte taky ten svůj stereotyp a jdete jen po obale? Nebo čtete i nápisy? 

18 komentářů:

  1. Jojo, taky jedu na obal, kolikrát jsem "svou stálici" našla třeba až po čtvrt roce.
    A co se týče těch rozdílností v obsahu - určení - už mi fakt připadá, že z nás marketing dělá blbečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? To je přitom docela častý jev, že se nějaký popis v jednotlivých jazycích liší. Asi si musíme osvojit všechny jazyky a porovnat sami :-D

      Vymazat
  2. Dost často hledám výrobky všeho druhu podle obalu (včetně knih v knihovnách, je to pro mě rychlejší), jsem líná to číst a ještě si to pamatovat, obrázky, loga a barvy si pamatuju snadněji :-D Takže když něco změní, jsem občas v háji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky právě nic nečtu. Špatné ale je, když změní nejen obal, ale taky složení a už pak není to, co to bývalo. :( :)

      Vymazat
  3. Taky používám Ferii a už několik týdnů se vztekám, že ji zrušili. Čemuž tak nejspíš nebude a já jen hledám známou hlavu :)) Takže díky za info, mrknu se líp :)
    Jinak držím palce u zkoušek, těch pár týdnů hnusovlasů a hnusopleti je zkrátka daň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji děkuji :) určitě se po ní podívej znovu, asi teprve dostávají ty nové varianty :)

      Vymazat
  4. Hehe, tak to mě pobavilo :)Hlavně, že si ji nakonec našla :)
    Já si sama klasickou barvou nejsem schopná vlasy nabarvit, mám je do půli zad a prostě už je to na mě moc.. takže jsem používala pěnovky, které jsou na aplikaci mnohem jednodušší a teď už teda chodím ke kadeřnici..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám už docela dlouhé vlasy. Někdy mě barví kámoška, odrosty si barvím ale sama :) To mě právě na týhle barvě mrzí, že jí neudělali (zatím) v pěnové verzi.

      Vymazat
  5. jo jo, taky jedu na obaly. je to pro mě jednodušší zapamatovat si nějaký obrázek, než text a taky jsem už kolikrát hledala a nenašla. a úplně nejhorší je, že v obchodech do kterých chodím často vím přesně regál a poličku kde mám pro co šáhnout a nedej bože, když tu prodejnu přestaví :-( to jsem pak v háji totálním a potřebovala bych k tomu mapu! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda! A pak na mě ten jejich marketingový tah s přestavěním funguje - musím prolízt všechno a ještě si přitom vyberu něco dalšího. :)

      Vymazat
  6. Většinou jdu taky po obale :) Však se mi už dokonce jednou stalo, že jsem po zaplacení zjistila, že jsem si vlastně koupila něco úplně jiného, než jsem chtěla, protože to mělo hodně podobný obal. Ale bylo to ve spěchu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mi ještě nepodařilo... ale nevylučuju to :-D

      Vymazat
  7. Také už se mis stalo, že jsem hledala výrobek, který byl v novém balení a pořád jsem ho nemohla najít :D

    OdpovědětVymazat
  8. L'Oreal barvy mě teda zklamaly. Sublime mousse (nechtělo se mi shánět pěnovou Palette, která mi předtím přišla fajn, myslela jsem, že to bude fuk, do té doby jsem v barvách, krom odstínu, neviděla rozdíl) se mi hrozně vymyla a po tom, co jsem si koupila, myslím Casting creme gloss, jsem měla vlasy po obarvení jak chemlon, brrrr. To se mi po Palette nikdy nestalo a že jsem byla zvyklá sahat léta po ní, takže propříště fakt už žádné experimenty, míním se držet osvědčené značky jak klíště. I když by jeden řekl, že na černé není v zásadě moc co zkazit. (Nápisy čtu, já čtu všechno, akorát se mi stává, že oblíbený produkt prostě není, protože mi ho zruší. :-) Vyhovuje mi teda pěnová barva, protože se barvím černou a normální barva mi teče všude. Mám teď vlasy do pasu a ty není úplně snadný barvit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě docela překvapuje :)) pěnovou Palette jsem měla taky a bylo to šílené, pálila, smrděla a barva chytla úplně jinak, než jsem si představovala :) Je to boj, najít tu svou pravou barvu :)

      Vymazat
    2. Jo, to máš pravdu, zaregistrovala jsem teda, že Casting nesmrdí. Ale bohužel rozmazlená pěnovou barvou jsem trošku neuhlídala aplikaci, s dlouhými vlasy to byl boj a barva chytla kam neměla. :-) A nešla dolů, což se mi u Palette taky nestávalo. :-) Pěnová Palette šla dolů z nežádoucích míst pohádkově, líp než pěnová L'Oreal, nepěnové Palette hůř (vystřídala jsem nepočítaně jejich řad) a Casting zas naprosto vůbec. To bohužel musím L'Oreal barvám taky přičíst na vrub. :-) Musím souhlasit s tím, že Palettky páchnou, hrozně, ale myslím, že raději budu doma intenzivně větrat a koupím si zase příště jejich pěnovou Perfect mousse. :-D (S odstínem problémy nemám, černá je pořád černá. :-)

      Vymazat
    3. To je pravda, černá je pořád černá :-D tak přeju hodně zdaru s barvením dlouhých vlasů, s barvou na nežádoucích místech mám taky hojné zkušenosti :-)))

      Vymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)