2. června 2012

Micelárka z Kauflandu?!

Když jsem tuhle micelárku viděla u viennettky, nebyla jsem si vůbec jistá, jestli jí vlastně potřebuju (chci). Ale prostě a jednoduše mi to nedalo, musela jsem zkrátka micelárku za 27 korun vyzkoušet.

To je totiž tak, já jsem zatím kouzlu micelárních vod nepodlehla. Jsem takový ten maniak, který musí mít v koupelně milion věcí, takže něco tak "univerzálního", jako je micelární voda, se mi moc nepozdává. Ještě nedávno jsem tedy vlastnila jen růžovou Biodermu, která mi stejně trochu nevyužitě postávala na poličce. Používám ji totiž jen když někam jedu a není zrovna vhodné s sebou vláčet všechny svoje....blbinky. A tak se nabízí otázka: "Potřebuju cestovní odličovač za 250 korun?" Mám pocit, že ne... a tak jsem v Kauflandu sáhla po jejich micelárce.

Blanchette B. Micellar cleansing water

Micelárka tvrdí, že je dermatologicky testovaná, hypoalergenní odličovací voda pro všechny typy pleti. Obsahuje 200 ml produktu a stojí směšných 27 korun. Zatím to zní dobře, že? Problém pro někoho asi nastane, když se dočte fakt, že voda je vyrobena v Polsku. No, co se dá dělat, odhodila jsem předsudky a pustila se do zkoušení toho, co voda umí. 

A výsledek? Odlíčí pleť výborně, respektive stejně jako Bioderma. Není potřeba si vydřít díru do čela ani rozmatlávat make-up po bradě, stačí lehce setřít tampónkem s micelárkou. Pleť po odlíčení nepne, není vysušená a je zklidněná. Dokonce jsem ani neměla pocit ulepenosti - a ten já mám snad pořád.

Dalším krokem, ke kterému jsem se musela řádně odhodlávat, bylo použití vody k odlíčení očí. A víte co? Neoslepla jsem - ani na chvilku. Uznávám, že to není takový komfort, jako moje oblíbené dvoufázové odličovače, ale odlíčit se v pohodě dá i úporně držící řasenka. 


Její velkou nevýhodou oproti Biodermě je parfemace. Ta se tedy absolutně nepovedla. Jakýsi pokus o květinovou (?) vůni skončil dost silným, ne moc líbivým chemickým odérem. Ale co já vím, neznám vaše chutě, takže se vám třeba zalíbí. (Ale divila bych se.)

Složení si případně můžete přečíst u viennettky, moje je (bohužel) nečitelné. Jediné co jsem vyluštila je methyl a propylparaben. Hmmm, nic moc. 

Konečný verdikt - ano. Pro mě rozhodně ano, jako cestovní odličovadlo mi bohatě stačí, protože je funkční a levná. Pro každodenní používání? Nevím, to je asi na každém z vás, já zůstanu u svých dvoufázových očních odličovačů, odličovacích mlék, pleťových vod, odličovacích olejů,..... 

Na konec taková malá odbočka. Dneska jsem v časopise objevila toto:

Že by si konečně taky někdo vzpomněl na nás, mastné obličeje? Uvidíme. 

Omluvte případné chyby v textu. To víte, pokročilá noční hodina. :) 
Co vy říkáte na micelárku z Kauflandu?
Zaslechli jste něco o BB creamu pro smíšenou a mastnou pleť? 

21 komentářů:

  1. Tak BB pro mastnou pleť zní parádně :) uvidíme, uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak už při přečtení nadpisu jsem byla vážně zvědavá na Tvůj verdikt. Ale už mě nepřestává naprosto nic udivovat, když jsem spokojená s kosmetikou z Lidlu, proč ne z Kauflandu, i když tam jinak vůbec nechodím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z neznámých důvodů ve mě Lidl stejně budí víc důvěry než Kaufland :-D ale člověk nikdy neví, co se tam dá objevit :)

      Vymazat
  3. Děkuji za odkaz! Jsem ráda, že jsi s ní také spokojená :-)
    Já zrovna sháním matující BB cream, zatím bez úspěchu, ač už jsem dva s takovým popiskem koupila, není matný ani jeden... nicméně jakýkoli BB cream od Garnieru mě - po zkušenosti s tím prvním - nechává naprosto chladnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že jejich BB cream se tak jen jmenuje :) s tím prvním právě zkušenost nemám, bála jsem se, že bych byla mastná až za ušima :)

      Vymazat
  4. Tak tohle ještě neznám. Škoda, že nemám v okolí Kaufland.

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle micelárku mám, ale nepoužívám ji moc často. Taky věřím svojí klasice - odličovací mléko, pleťová voda... ;)

    http://borntobe-awesome.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Už jí celkem dlouho chci vyzkoušet, ale Kaufland nikde u čumáku nemám :(..No ale jestli jako bude ten krém i na mastnou pleť, tak bych ho možná i zkusila, protože ten klasickej byl hroznej..bylo to jako velká vrstva nočního krému a jak se to lesklo..Ani pudry to nespravily brrr..jsem ráda, že jsem ho měla jen v samplíku :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já si pro ní hned po dočtení vienettčina článku běžela a za ty peníze je to fakt zázrak, až na tu vůni, ta mi taky moc nevyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem si ji taky po viennettčiné recenzi musela koupit a vůbec nic proti ní nemůžu říct. ani ta vůně mi nějak nevadí. nevoní mi, ale ani mi extra nesmrdí...

    OdpovědětVymazat
  9. Dotaz - co je to za casopis na fotce? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to, tuším, časopis Dieta :-)

      Vymazat
    2. Diky :)
      Uz se na to nove BBcko tesim, dle recenzi vypada nadejne :)

      Vymazat
    3. Uvidíme, taky jsem zvědavá... koukám, že ses stala čtenářem, můžu se zeptat jak se ti to povedlo? :-D nějak mi to tu totiž nefunguje... :D

      Vymazat
    4. Udelala jsi dobry dojem rychlou odpovedi! :D ... Okopirovala jsem si URL > otevrela blogger > pak URL vlozila do "pridat" a bylo to :)

      Vymazat
    5. Jo taaaak :-D tak to taky děkuju za rychlou odpověď :-))

      Vymazat
  10. Tak tuhle vodu určitě vyzkouším :) Za 27 Kč - na cesty musí být super! Opravdu moc moc moc děkuji za typ!

    OdpovědětVymazat
  11. Micelárka vypadá dobře! Ale k BB Creamu od Garnier mě teda nikdo a nic nepřinutí :).

    OdpovědětVymazat
  12. mám a jsem spokojená, dokonce mi i voní ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)