16. listopadu 2012

SERIÁLOVÁ OCHUTNÁVKA

Že prý "...dneska nikam nepůjdu a udělám si klidní učící večer..." Jako bych se neznala!
Zase mě dneska zlákaly seriály, že já se tomu vůbec ještě divím. 

Víte, dneska jsem vám chtěla napsat něco o pomocníkovi v boji proti vypadávání vlasů, ale necháme si to pěkně na zítra a já vám dneska místo toho ukážu tři seriály, které mě v poslední době chytly. A to tak, že dost.

Nejvýše se momentálně v žebříčku oblíbenosti u mě probojoval seriál Revenge. Co o něm píšou na čsfd si klidně můžete přečíst tady, ale já vám řeknu jedno - pokud jste ho ještě neviděli, určitě stojí za to ho minimálně vyzkoušet! I já, člověk který se vyloženě vyžívá v "dramediích" a sitcomech, tak tohle drama (pravda, občas možná přitažené trochu za vlasy) úplně zbožňuju. 
Naštvaná Amanda se vrací na místo svého dětství pomstít vraždu a zradu svého otce. Ale už to není tak docela Amanda, je to Emily a má sakra spadeno na místní zbohatlickou rodinku, která má pěknou řádku tajemství. A tak to zkusí přes fešáckého synáčka, který jí skočí na špek jako nikdo. A nebo to nebyly tak úplně lži? Však to znáte, nic není jen černé nebo bílé. :) Intriky, pomsta, napětí, pěkní chlapi, co víc chtít? 

Nedávno začala televize ABC vysílat druhou řadu a já každý týden netrpělivě vyčkávám na nový díl. Ano, asi dvakrát už jsem si řekla "ale tak...není to už trochu moc?", ale stejně na tenhle seriál nedám dopustit. Má hlavu a patu, je promyšlený, postavy a děj řádně propletené a nikdy nevíte, co dalšího vám Emily ještě odhalí. Pokud neznáte, vřele doporučuji... případně aspoň mrkněte na trailer, ať tu nemluvím do větru. :)


Pokud zrovna nečíhám na nový díl s pomstychtivou Emily, prokrastinuji nad seriálem Drop Dead Diva. Mimochodem, až teď, když jsem vám ho hledala na čsfd, zjistila jsem, že český překlad názvu seriálu zní "V těle boubelky". To jako vážně? Kreativita je v Čechách nulová? :)

No, nebudeme se rozčilovat. Tenhle seriál je z trochu jiného soudku - je to takový ten "právnický" seriál, znáte to, kancelářský. Není ale vůbec typický v téhle oblasti - právě naopak. Celý je od začátku v podstatě postaven na "převtělení" blonďaté modelky Deb do mírně silnější právničky Jane, která zrovna nááhodou pracuje ve stejné firmě jako přítel Deb. Modelka je sice nejdřív z přeměny dosti nešťastná, ale...(může si na to nakonec sama - po své smrti v nebi zmáčkla andělovi návratové tlačítko, tak co chce, že :)) ... nakonec se v Janině těle usadí, vesele řeší případy svých klientů a přitom stíhá i řešit osobní problémy jak svoje, tak své nejlepší kamarádky.
Je to zkrátka skvělý seriál na odreagování, který se zatím dočkal už 4 kratších sérií. Pokud vás zrovna tyhle právnické seriály neberou, zkuste mrknout aspoň na trailer - třeba se vám Jane zalíbí. 



A na závěr, abych vás úplně neunudila, jeden kratší sitcom (čsfd). Melissa and Joey je příjemný a nenáročný seriál, který vám nezruinuje celý den - tak dlouho ho totiž sledovat nelze. Melissu určitě hodně z nás zná jako čarodějnici Sabrinu, Joseph už tak známý pro většinu nebude, ale to vůbec nevadí, pasují k sobě jak pr... zadek na hrnec, nebojte. :) 

Joey dělá Mel chůvu - totiž, stará se o domácnost a její neteř a synovce. Jak se to všechno seběhlo vlastně není vůbec důležité, hlavní je, že u seriálu se dobře pobavím a příjemně odpočinu. Kdo máte rádi situační komedie, tuhle byste určitě neměli minout. 



Tak, doufám že jsem vás neunudila k smrti, tímhle končím, opravdu. Snad nebudu kamenována za seriály na blogu (zejména) o kosmetice.

Já jsem totiž naprostý seriálový maniak a někdy mám pocit, že český blogový svět nedošel dál než k Pretty Little Liars a to mi přijde jako velká škoda, protože dobrých seriálů je habaděj. :)

Znáte tuhle trojici mých aktuálních oblíbenců? Poradíte mi nějaký dobrý, neokoukaný seriál, který dostal vás? :)

6 komentářů:

  1. Zajímavý výběr - ten první nevypadá vůbec špatně ;-) Nevím, jestli jsou zrovna neokoukané a obávám se, že mám úplně jiný vkus než Ty, ale hodně mě dostaly například Dexter a True Blood, to je fakt jízda :-) A Misfits mě posadili na zadek, doslova - je to hodně drsnej anglickej humor, ale stojí to za to, doporučuju.

    Downton Abbey je také velmi dobrý seriál, zase z jiného soudku. Nyní sleduju i pohádkový a oddechový Once Upon A Time.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, na ty upířiny moc nejsem, ale na Misfits se chystám! Hned jak bude víc času :) Downton Abbey mám taky oblíbený, to je zase na úplně jiný článek, kde bych vybrala oblíbené seriály z jiných dob... to je kapitola sama o sobě, na to jsem se jednu dobu dost soustředila :)

      Vymazat
    2. S upíry to chápu. Já je totiž taky moc nemusím, když už, tak radši vlkodlaky :-D TB je výjimka a zaujal mě z jiných důvodů. A Misfits zkus, mně chvíli trvalo, než jsem se do toho dostala, ale je to správně uhozený.

      Vymazat
  2. u mě vede HIMYM, TBBT a PLL :)
    je hrozné jak má všechno zkratky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Revenge je skvelý seriál, vždy ma tam niečo prekvapí a hlavne sú tam fakt pekní herci a tie všetky outfity, no proste paráda, je to poriadne premyslené a občas aj poriadne nebezpečné. Podobný je aj nový Dallas, tiež ho rada sledujem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)