18. listopadu 2012

VICHY - DERCOS ŠAMPON PROTI LUPŮM

Maloměsto má něco do sebe. A teď nemyslím to, jak každý každého zná, ale že v místních obchodech člověk sežene ledacos. Asi před měsícem jsem byla na víkend u kamaráda v jednom malém městě, a já trubka jsem si s sebou samozřejmě nevzala kartáček na zuby. Tak jsem naběhla do Rossmanna, abych to napravila. A co v regálech naproti kartáčkům a pastám nevidím? Ano, šampon od Vichy. Co tam dělal, jak se tam dostal a co navíc... jakto, že stál pouze 130 korun, to netuším, ale že jsem ho tam nemohla nechat, to je snad jasné.

Běžně v lékárnách  se cena šampon pohybuje kolem 300 korun a seženete variantu šamponu přesně na svůj typ vlasů. Tenhle můj šampon z řady Dercos je určený pro suché vlasy, ale já vám můžu prozradit, že mám u kořínků vlasy mastné a žádný problém s tím nemám. 


Šampon obsahuje disulfid selenia, který minimalizuje lupy a reguluje olupování pokožky a cohesyl, který obnovuje vlasovou pokožku. Má za úkol zklidnit pokožku hlavy, odstranit lupy a zabránit jejich návratu.

Já lupy běžně nemívám (ťuk ťuk), ale občas mi pokožku hlavy podráždí nějaký jiný přípravek - typicky nevhodný šampon nebo třeba lak na vlasy - a potom se mi lupy začnou tvořit. Nedávno se mi to zrovna stalo s šampone od Baley (grrr, napíšu později) a tak jsem začala Dercos šampon ihned testovat.

Balení je fajn - pevnější plastová lahvička s bezproblémovým otevíráním i ve sprše. Mokré ruce ne vždycky všechno otevřou, však víte, ale tady žádný problém není. Konzistenci má šampon hutnější a má výrazně oranžovou barvu. Vůně je poměrně dost chemická - smrdí mi, ale to se nedá nic dělat. 


Šampon se má používat dvakrát týdně, s tím, že s ním pouze promasírujete pokožku hlavy a opláchnete. Působit se má nechat pouze při prvním použití a to 2 minuty. Kůra by měla trvat 4 týdny

Já ho používám tři týdny, čili tento týden už budu kůru končit. A výsledek? Lupy zmizely téměř okamžitě - po dvou použitích už po nich nebylo ani památky. Pokožka se uklidnila a přestaly se dělat stroupky, které se mi taky po šamponu někdy na hlavě vytvořily. Vlasy jsou po šamponu objemné, ale je nutné použít kondicionér, nebo už je nikdy nerozčešete. Přesto, že je šampon určený suchým vlasům, mírně vysušuje, ale nic zásadního. 

Jednou jsem u někoho četla, že by šampony se seleniem měly působit taky na růst vlasů a jejich vypadávání - tak to na mě bohužel neplatí. Že by mi za ten měsíc povyrostly více, toho jsem si určitě nevšimla. A padání, se kterým teď docela bojuju, to se bohužel taky nezmírnilo. Vichy má ale v řadě Dercos i šampon speciálně proti vypadání vlasů, takže začínám uvažovat o něm. 

Tyto dvě věci jsou ale jen soukromý postřeh, to šampon nemá v popisu práce, takže jako mínus to určitě neberu. Hodnotím ho tedy osmi limetkami - přeci jen - 300 korun za 200 ml šamponu a nic navíc - to není na deset limetek. 

P.S.: Pamatuje si někdy na šampon se seleniem Elséve? Ten mi kdysi udělal úplně stejnou službu a byl velice podobný... bohužel v Čechách už se neprodává - jak jinak. Oba šampony vyrábí Loreal a něco ve mě hlodá, že si budou opravdu dost podobné. :)

Vyzkoušeli jste už nějaký šampon od Vichy? 

9 komentářů:

  1. Můj drahý na lupy občas trpí a jediné, co mu zabírá, je právě tento šampon, takže za mně je dokonalý za každou cenu :-)

    WorldByBella



    OdpovědětVymazat
  2. Na mě josu Vichi šampony moc drahé

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle šampon vypadá super, už jsem na něj četla dost recenzí a většinou ho moc chválí:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, jsem tvoje nová čtěnářka. Moc se mi tu u tebe líbí :) si stejný blázen na kosmetiku jako já :D Vichy se mi zdá na vlasy lepší než na pleť..
    kdyby se ti líbil můj blog, ráda tě na něm uvidím :o) těším se na další článek.. jdu přelouskat ty tvé zbylé, co mi unikly

    OdpovědětVymazat
  5. ohhh I need some new products! and that looks great

    -Erica
    All About Itt

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox

    OdpovědětVymazat
  7. budemho musieť vyskúšať


    POZYVAME NA GIVEAWAY http://aj-ro-na.blogspot.cz/search/label/Giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. I když 300 Kč je docela dost za šampon, ale když zmizí lupy, tak jsem ochotná si i připlatit:)

    Zvu tě k sobě na jarní giveaway http://by-anett-s.blogspot.cz/2013/03/jarni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš milý komentář :)